Woning kopen Teroele

Jouw ideale woning kopen in Teroele? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huurhuis). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €344.437. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Teroele, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de basis verkoopprijs is €344.437.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsTeroele
Postcode8524
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Teroele maart 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Langweer, Boornzwaag, Idskenhuizen, Tjerkgaast of Sint Nicolaasga.

woning-te-koop-teroele

Studio of appartement kopen in Teroele

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en gem. 1860 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Teroele

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2310 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Teroele is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2420 kWh stroom + 1220 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Teroele

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektra + 1260 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 elektriciteit (kWh) & 1710 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Teroele

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Teroele Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Teroele

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Teroele en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Teroele helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.850. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Teroele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teroele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Teroele

Recent (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Teroele en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Teroele kopen?

In deze gemeente De Fryske Marren registreren wij 23.460 woonhuizen. Hierbij spreken we van 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Teroele. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Teroele?

Een huishouden in De Fryske Marren verbruikt gemiddeld 1360 kuub aardgas en 2860 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas en 1860 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1710 m3 per jaar aan gas en 3520 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Teroele passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Teroele?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 51.564 inwoners die we kunnen onderverdelen in 22.230 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 gezinnen zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Teroele?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Teroele laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8524.

Plaats een reactie