Woning kopen Langweer

Jouw volgende woning kopen in Langweer? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 23.460 woningen (69,1% koop, 30,6% huurwoning). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.437. Op deze website vind je het recente woningaanbod in Langweer, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.437.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsLangweer
Postcode8525
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)51.564
Aantal huishoudens22.230
Aantal huishoudens met kinderen7.654
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen23.460
Aantal koopwoningen21.249
Aantal huurwoningen2.211
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.437
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Langweer april 2024

In het schema hierna tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren extra details als verwarming & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Boornzwaag, Legemeer, Teroele, Idskenhuizen en Tjerkgaast.

woning-te-koop-langweer

Een appartement kopen in Langweer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en gem. 1860 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Langweer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en tevens 2310 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Langweer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Langweer

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh elektra & 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 elektriciteit (kWh) + 1710 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Langweer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Langweer Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Langweer

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Langweer en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Langweer geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €3.250. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Langweer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langweer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Langweer

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Langweer en direct omgeving. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Langweer kopen?

In en rondom de gemeente De Fryske Marren vinden we circa 23.460 woonhuizen. Dit zijn 21.249 (69,1%) koophuizen en 2.211 (30,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 152 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.437. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langweer. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Langweer?

Een woning in De Fryske Marren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 kuub aardgas en 2860 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub aardgas en 1860 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1710 kuub gas en 3520 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Langweer passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Langweer?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 51.564 personen in 22.230 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.979 eenpersoonshuishoudens, 7.597 huishoudens zonder kinderen en 7.654 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Langweer?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Langweer zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.defryskemarren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8525.

Plaats een reactie