Woning kopen Amstelhoek

Ga je een woning kopen in Amstelhoek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. In de omgeving heb je uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 18.580 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €516.798. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Amstelhoek, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is €516.798.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsAmstelhoek
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Amstelhoek juni 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Vrouwenakker, Kudelstaart, de Hoef, De Kwakel of Naarden.

woning-te-koop-amstelhoek

Eigen appartement kopen in Amstelhoek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en daarbij 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Amstelhoek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en doorgaans 2980 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Amstelhoek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektra en 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Amstelhoek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh elektra & 1690 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 stroom (kWh) en 2110 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Amstelhoek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Amstelhoek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Amstelhoek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Amstelhoek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Amstelhoek helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.900. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Amstelhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Amstelhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Amstelhoek

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Amstelhoek en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Amstelhoek kopen?

In deze gemeente De Ronde Venen registreren wij 18.580 woonobjecten. Dit zijn 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €516.798. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Amstelhoek. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Amstelhoek?

Een huis in De Ronde Venen kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 per jaar aan gas en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Amstelhoek passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Amstelhoek?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 44.456 inwoners in 19.125 verschillende gezinnen. Er wonen 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 gezinnen zonder kinderen en 7.266 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,31 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Amstelhoek?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Amstelhoek bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1427.

Plaats een reactie