Woning kopen Naarden

Van plan om een woning te kopen in Naarden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de regio vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 26.896 woningen (63,5% koop, 36,3% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €647.094. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Naarden, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €440.000, de basis verkoopprijs is €647.094.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsNaarden
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)58.055
Aantal huishoudens25.914
Aantal huishoudens met kinderen9.297
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen26.896
Aantal koopwoningen18.271
Aantal huurwoningen8.625
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€440.000
Gemiddelde verkoopprijs€647.094
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Naarden mei 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op ligging, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in De Kwakel, de Hoef, Bussum, Muiderberg & Muiden.

woning-te-koop-naarden

Een appartement kopen in Naarden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en 1930 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Naarden

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1330 kuub gas en doorgaans 2920 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Naarden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3380 kWh stroom en 1680 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Naarden

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 4210 kWh stroom en 2150 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4940 stroom (kWh) & 2700 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Naarden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Naarden zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Naarden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Naarden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Naarden helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.100. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Naarden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Naarden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Naarden

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Naarden en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Naarden kopen?

In de hele gemeente Gooise Meren registreren wij 26.896 woonhuizen. Dit zijn 18.271 (63,5%) koophuizen en 8.625 (36,3%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €440.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €647.094. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Naarden. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Naarden?

Een woonhuis in Gooise Meren gebruikt gemiddeld 1420 kuub aardgas en 2980 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (840 kuub aardgas en 1930 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2700 kuub aardgas en 4940 stroom (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Naarden passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Naarden?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 58.055 personen die we kunnen onderverdelen in 25.914 verschillende huishoudens. Er wonen 9.960 eenpersoonshuishoudens, 6.657 families zonder kinderen en 9.297 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Naarden?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Naarden bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gooisemeren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 1410, 1411, 1412.

Plaats een reactie