Woning kopen De Ronde Venen

Jouw volgende woning kopen in De Ronde Venen? Het is een geweldige plek in de provincie Utrecht. In deze levendige buurt vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 18.580 huizen (65,9% koop, 34% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €516.798. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in De Ronde Venen, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €378.000, de gemiddelde woningprijs is €516.798.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod De Ronde Venen mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijsen relevante factoren als isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Zeist, De Bilt, Stichtse Vecht, Utrecht & Woerden.

woning-te-koop-de-ronde-venen

Eigen appartement kopen in De Ronde Venen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en tevens 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen De Ronde Venen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2980 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in De Ronde Venen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh stroom + 1370 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen De Ronde Venen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3630 kWh elektra + 1690 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) en 2110 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in De Ronde Venen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in De Ronde Venen zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in De Ronde Venen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in De Ronde Venen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in De Ronde Venen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.600. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in De Ronde Venen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Ronde Venen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in De Ronde Venen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in De Ronde Venen en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Ronde Venen kopen?

In deze gemeente De Ronde Venen vind je ongeveer 18.580 woonobjecten. Hierbij spreken we van 14.826 (65,9%) koopwoningen en 3.754 (34%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €378.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €516.798. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Ronde Venen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Ronde Venen?

Een woonobject in De Ronde Venen heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 aan gas en 3100 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 kuub gas p/jaar en 2080 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 gas voor verwarming en warm water en 4360 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in De Ronde Venen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in De Ronde Venen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 44.456 personen in 19.125 gezinnen. Er wonen 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 families zonder kinderen en 7.266 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Ronde Venen?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in De Ronde Venen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 3640, 3641, 3642, 3643.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie