Woning kopen Vrouwenakker

Alles weten over woning kopen in Vrouwenakker? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens geniet je hier ook van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.660 huizen (72,4% koopwoning, 27,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €454.250. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Vrouwenakker, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de gemiddelde woningprijs is €454.250.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsVrouwenakker
Postcode1428
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Vrouwenakker mei 2024

In het schema hierna vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Kudelstaart, Leimuiden, Amstelhoek, de Hoef & De Kwakel.

woning-te-koop-vrouwenakker

Studio of appartement kopen in Vrouwenakker

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en 2110 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vrouwenakker

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas & 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Vrouwenakker is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 121 m2.
 • Schatting: er wordt 3070 kWh elektriciteit + 1280 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vrouwenakker

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Vrouwenakker

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vrouwenakker zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Vrouwenakker

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Vrouwenakker en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Vrouwenakker helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.100. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vrouwenakker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vrouwenakker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Vrouwenakker

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vrouwenakker en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost gemiddeld een woning in Vrouwenakker kopen?

In de hele gemeente Nieuwkoop registreren wij 11.660 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 10.137 (72,4%) koophuizen en 1.523 (27,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 132 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €321.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €454.250. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vrouwenakker. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vrouwenakker?

Een woning in Nieuwkoop kent een gem. verbruik van 1280 m3 aan gas en 3180 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 aan gas en 2110 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 kuub gas p/jaar en 4270 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Vrouwenakker passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Vrouwenakker?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 28.811 mensen in 11.808 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 gezinnen zonder kinderen en 4.529 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vrouwenakker?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vrouwenakker plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1428.

Plaats een reactie