Woning kopen Kudelstaart

Een woning kopen in Kudelstaart? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 13.284 huizen (64,7% koop, 35,2% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €538.786. Op dit huizenportaal blader je door het huidige woningaanbod in Kudelstaart, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €367.000, de gemiddelde woningprijs is €538.786.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAalsmeer
PlaatsKudelstaart
Postcode1433
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)31.859
Aantal huishoudens13.182
Aantal huishoudens met kinderen5.457
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen13.284
Aantal koopwoningen10.389
Aantal huurwoningen2.895
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€367.000
Gemiddelde verkoopprijs€538.786
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Kudelstaart juni 2024

Met onze woningzoeker bekijk je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als isolatie of parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Leimuiden, Rijsenhout, Vrouwenakker, Amstelhoek en de Hoef.

woning-te-koop-kudelstaart

Appartement kopen in Kudelstaart

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas & 1980 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Kudelstaart

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas + 3090 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Kudelstaart is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh elektra & 1310 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kudelstaart

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3710 kWh elektra & 1550 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4200 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Kudelstaart

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kudelstaart Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Kudelstaart

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Kudelstaart en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kudelstaart geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.000. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Kudelstaart.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kudelstaart. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Kudelstaart

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kudelstaart en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kudelstaart kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aalsmeer zijn er 13.284 woonhuizen. Hierbij spreken we van 10.389 (64,7%) koopwoningen en 2.895 (35,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €367.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €538.786. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kudelstaart. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Kudelstaart?

Een huishouden in Aalsmeer heeft een verbruik van gemiddeld 1230 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 kuub gas en 1980 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 per jaar aan gas en 4200 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Kudelstaart passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Kudelstaart?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 31.859 mensen in 13.182 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.836 eenpersoonshuishoudens, 3.889 gezinnen zonder kinderen en 5.457 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,39 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kudelstaart?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kudelstaart bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aalsmeer.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1424, 1433.

Plaats een reactie