Woning kopen De Kwakel

Jouw volgende woning kopen in De Kwakel? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt heb je meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 13.264 woningen (60,1% koopwoning, 39,9% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €435.155. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in De Kwakel, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €311.000, de gemiddelde woningprijs is €435.155.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteUithoorn
PlaatsDe Kwakel
Postcode1424
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)29.478
Aantal huishoudens12.792
Aantal huishoudens met kinderen5.090
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen13.264
Aantal koopwoningen9.598
Aantal huurwoningen3.666
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€311.000
Gemiddelde verkoopprijs€435.155
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod De Kwakel juni 2024

In ons overzicht tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen extra details als duurzaamheid of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in de Hoef, Amstelhoek, Naarden, Bussum & Muiderberg.

woning-te-koop-de-kwakel

Een appartement kopen in De Kwakel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas + 1890 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis De Kwakel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas + 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Kwakel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3120 kWh stroom & 1360 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen De Kwakel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 kWh elektriciteit & 1630 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4150 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in De Kwakel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Kwakel zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in De Kwakel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Kwakel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in De Kwakel geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 en €3.250. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in De Kwakel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Kwakel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in De Kwakel

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in De Kwakel en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in De Kwakel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Uithoorn bestaan er circa 13.264 woningen. Dit zijn 9.598 (60,1%) koopwoningen en 3.666 (39,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 113 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €311.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €435.155. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Kwakel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in De Kwakel?

Een huis in Uithoorn kent een gem. verbruik van 1140 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2800 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 kuub gas p/jaar en 1890 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1900 kuub gas p/jaar en 4150 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in De Kwakel passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in De Kwakel?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 29.478 inwoners in 12.792 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.193 eenpersoonshuishoudens, 3.509 huishoudens zonder kinderen en 5.090 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in De Kwakel?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Kwakel realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.uithoorn.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1424.

Plaats een reactie