Woning kopen de Hoef

Jouw aanstaande woning kopen in de Hoef? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. Op korte afstand zijn er veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 18.580 huizen (65,9% koophuis, 34% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €516.798. Op deze pagina check je het beschikbare woningaanbod in de Hoef, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €378.000, de gemiddelde verkoopprijs is €516.798.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Plaatsde Hoef
Postcode1426
Netnummer0297 (+31297)
Inwoners (gemeente)44.456
Aantal huishoudens19.125
Aantal huishoudens met kinderen7.266
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen18.580
Aantal koopwoningen14.826
Aantal huurwoningen3.754
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€516.798
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod de Hoef mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Amstelhoek, Vrouwenakker, De Kwakel, Naarden en Bussum.

woning-te-koop-de-hoef

Een appartement kopen in de Hoef

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen de Hoef

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas en tevens 2980 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in de Hoef is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3140 kWh elektra & 1370 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning de Hoef

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3630 kWh elektriciteit + 1690 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) & 2110 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in de Hoef

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in de Hoef Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in de Hoef

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in de Hoef en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in de Hoef geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.300. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in de Hoef.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in de Hoef. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in de Hoef

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in de Hoef en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in de Hoef kopen?

In de gemeente De Ronde Venen zijn er ruim 18.580 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 14.826 (65,9%) koophuizen en 3.754 (34%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €378.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €516.798. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in de Hoef. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in de Hoef?

Een huis in De Ronde Venen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas p/jaar en 3100 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (760 m3 aan gas en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2110 m3 aan gas en 4360 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in de Hoef passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in de Hoef?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 44.456 mensen in 19.125 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.857 eenpersoonshuishoudens, 6.002 families zonder kinderen en 7.266 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in de Hoef?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning de Hoef zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.derondevenen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1426.

Plaats een reactie