Woning kopen Kerkenveld

Plannen om een woning te kopen in Kerkenveld? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 10.460 huizen (73,9% koop, 25,9% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €390.775. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Kerkenveld, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €279.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €390.775.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsKerkenveld
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Kerkenveld juni 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hollandscheveld, Nieuwlande, Linde, Nieuwlande & Geesbrug.

woning-te-koop-kerkenveld

Aanbod appartement kopen in Kerkenveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1110 m3 gas en tevens 2290 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Kerkenveld

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas + 2240 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Kerkenveld is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2300 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kerkenveld

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh elektra + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Kerkenveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Kerkenveld Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kerkenveld

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Kerkenveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Kerkenveld geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €3.250. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Kerkenveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kerkenveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Kerkenveld

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kerkenveld en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kerkenveld kopen?

In deze gemeente De Wolden zijn er ruim 10.460 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 8.994 (73,9%) koopwoningen en 1.466 (25,9%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 168 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gem. verkoopprijs is €390.775. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kerkenveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Kerkenveld?

Een woning in De Wolden gebruikt gemiddeld 1600 m3 aan gas en 3140 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1110 m3 aan gas en 2290 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 per jaar aan gas en 3800 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Kerkenveld passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Kerkenveld?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 24.330 personen in 10.201 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 gezinnen zonder kinderen en 3.588 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kerkenveld?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Kerkenveld bouwen. Informeer bij de gemeente (www.dewolden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7926.

Plaats een reactie