Woning kopen De Wolden

Een woning kopen in De Wolden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 10.460 woningen (73,9% koop, 25,9% huurwoning). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €390.775. Op deze informatieve website ontdek je het recente woningaanbod in De Wolden, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €279.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.775.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7921
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)24.330
Aantal huishoudens10.201
Aantal huishoudens met kinderen3.588
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.460
Aantal koopwoningen8.994
Aantal huurwoningen1.466
Gemiddelde woonoppervlakte168 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.775
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod De Wolden april 2024

Hieronder blader je door alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Meppel, Staphorst, Hoogeveen, Borger-Odoorn en Emmen.

woning-te-koop-de-wolden

Studio of appartement kopen in De Wolden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1110 m3 gas + 2290 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen De Wolden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas + 2240 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in De Wolden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2300 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning De Wolden

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3800 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in De Wolden

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in De Wolden zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in De Wolden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in De Wolden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in De Wolden geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 en €2.700. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in De Wolden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Wolden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in De Wolden

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in De Wolden en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in De Wolden kopen?

In de hele gemeente De Wolden registreren wij 10.460 huizen. Dit zijn 8.994 (73,9%) koopwoningen en 1.466 (25,9%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 168 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.775. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Wolden. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in De Wolden?

Een woonhuis in De Wolden verbruikt qua energie gem. zo’n 1600 kuub gas p/jaar en 3140 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1110 m3 gas en 2290 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 kuub aardgas en 3800 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in De Wolden passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in De Wolden?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 24.330 personen in 10.201 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.861 eenpersoonshuishoudens, 3.752 gezinnen zonder kinderen en 3.588 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Wolden?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in De Wolden laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.dewolden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7924, 7957.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie