Woning kopen Nieuwlande

Wil je een woning kopen in Nieuwlande? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je toegang tot meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.580 woningen (69,3% koophuis, 30,5% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €312.553. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Nieuwlande, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €312.553.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsNieuwlande
Postcode7929
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Nieuwlande april 2024

In ons overzicht verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Fluitenberg, Pesse, Hollandscheveld, Kerkenveld & Linde.

woning-te-koop-nieuwlande

Studio of appartement kopen in Nieuwlande

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en gem. 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwlande

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en daarbij 2400 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Nieuwlande is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom & 1310 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuwlande

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh stroom & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Nieuwlande

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nieuwlande Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Nieuwlande

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuwlande en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nieuwlande helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.650. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Nieuwlande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwlande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nieuwlande

Deze maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwlande en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuwlande kopen?

In de hele gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 woonobjecten. Er zijn 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 145 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €312.553. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwlande. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nieuwlande?

Een woonobject in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 m3 per jaar aan gas en 3040 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1920 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1950 m3 aan gas en 3860 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Nieuwlande passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwlande?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 35.297 personen in 15.501 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Nieuwlande?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuwlande bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7929.

Plaats een reactie