Woning kopen Hollandscheveld

Ga je een woning kopen in Hollandscheveld? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.496 woningen (61,4% koop, 37,8% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €272.291. Op deze pagina tonen wij het actuele woningaanbod in Hollandscheveld, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €188.000, de basis verkoopprijs is €272.291.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsHollandscheveld
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Hollandscheveld juli 2024

In het overzicht hieronder bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Selecteer op vraagprijs, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energielabel & parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Nieuwlande, Fluitenberg, Kerkenveld, Linde en Nieuwlande.

woning-te-koop-hollandscheveld

Appartementen te koop Hollandscheveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en tevens 1840 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Hollandscheveld

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas en +/- 2530 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Hollandscheveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2670 kWh elektriciteit + 1340 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hollandscheveld

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 en 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3810 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Hollandscheveld

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hollandscheveld Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Hollandscheveld

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hollandscheveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hollandscheveld geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €2.600. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Hollandscheveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hollandscheveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hollandscheveld

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hollandscheveld en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hollandscheveld kopen?

In deze gemeente Hoogeveen registreren wij 25.496 woonhuizen. Je vindt hier circa 18.931 (61,4%) koophuizen en 6.565 (37,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €188.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €272.291. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hollandscheveld. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hollandscheveld?

Een huis in Hoogeveen heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 2710 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (800 kuub aardgas en 1840 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas en 3810 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hollandscheveld passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Hollandscheveld?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 55.699 mensen in 24.351 verschillende gezinnen. Er wonen 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 families zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hollandscheveld?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hollandscheveld plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7913, 7926.

Plaats een reactie