Woning kopen Huisduinen

Ga je een woning kopen in Huisduinen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 28.390 woningen (54,2% koop, 45,7% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €225.902. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Huisduinen, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €161.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €225.902.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDen Helder
PlaatsHuisduinen
Postcode1789
Netnummer0223 (+31223)
Inwoners (gemeente)56.296
Aantal huishoudens27.069
Aantal huishoudens met kinderen8.049
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen28.390
Aantal koopwoningen20.696
Aantal huurwoningen7.694
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€161.000
Gemiddelde verkoopprijs€225.902
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2400 kWh

Woningaanbod Huisduinen juli 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Den Burg, Oudeschild, Julianadorp, Den Oever & Westerland.

woning-te-koop-huisduinen

Appartementen te koop Huisduinen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas + 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Huisduinen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas & 2490 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Huisduinen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 & 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2550 kWh elektra + 1280 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Huisduinen

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3060 kWh stroom & 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3570 elektriciteit (kWh) en 1680 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Huisduinen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Huisduinen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Huisduinen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Huisduinen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Huisduinen helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.950. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Huisduinen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huisduinen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Huisduinen

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Huisduinen en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Huisduinen kopen?

In de hele gemeente Den Helder bestaan er circa 28.390 woonhuizen. Het gaat om 20.696 (54,2%) koopwoningen en 7.694 (45,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 106 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €161.000 en de gem. verkoopprijs is €225.902. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huisduinen. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Huisduinen?

Een huishouden in Den Helder verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 m3 gas en 2400 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 m3 gas en 1760 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1680 m3 per jaar aan gas en 3570 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Huisduinen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Huisduinen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 56.296 mensen in 27.069 huishoudens. Dit zijn 11.030 eenpersoonshuishoudens, 7.990 gezinnen zonder kinderen en 8.049 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,02 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Huisduinen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Huisduinen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.denhelder.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 1789.

Plaats een reactie