Woning kopen Julianadorp

Van plan om een woning te kopen in Julianadorp? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 28.390 woningen (54,2% koopwoning, 45,7% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €225.902. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Julianadorp, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €161.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €225.902.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDen Helder
PlaatsJulianadorp
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Inwoners (gemeente)56.296
Aantal huishoudens27.069
Aantal huishoudens met kinderen8.049
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen28.390
Aantal koopwoningen20.696
Aantal huurwoningen7.694
Gemiddelde woonoppervlakte106 m2
Gemiddelde WOZ€161.000
Gemiddelde verkoopprijs€225.902
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik2400 kWh

Woningaanbod Julianadorp mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Huisduinen, Den Burg, Den Oever, Westerland & Hippolytushoef.

woning-te-koop-julianadorp

Een appartement kopen in Julianadorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 840 m3 gas + 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Julianadorp

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en 2490 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Julianadorp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2550 kWh elektra en 1280 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Julianadorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 en 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3060 kWh stroom + 1370 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3570 elektriciteit (kWh) + 1680 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Julianadorp

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Julianadorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Julianadorp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Julianadorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Julianadorp geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.150. In de volgende weergave verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Julianadorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Julianadorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Julianadorp

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Julianadorp en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Julianadorp kopen?

In de hele gemeente Den Helder bestaan er circa 28.390 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 20.696 (54,2%) koopwoningen en 7.694 (45,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 106 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €161.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €225.902. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Julianadorp. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Julianadorp?

Een woonobject in Den Helder gebruikt gemiddeld 1120 m3 gas en 2400 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (840 m3 aan gas en 1760 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1680 m3 aan gas en 3570 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Julianadorp passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Julianadorp?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 56.296 personen in 27.069 huishoudens. Wat meer specifiek: 11.030 eenpersoonshuishoudens, 7.990 gezinnen zonder kinderen en 8.049 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,02 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Julianadorp?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Julianadorp bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.denhelder.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1787, 1788.

Plaats een reactie