Woning kopen Den Oever

Plannen om een woning te kopen in Den Oever? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 20.988 huizen (69,9% koop, 29,4% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €302.564. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Den Oever, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €302.564.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsDen Oever
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Den Oever mei 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woningtype, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Julianadorp, Huisduinen, Westerland, Hippolytushoef en Middenmeer.

woning-te-koop-den-oever

Studio of appartement kopen in Den Oever

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 760 m3 gas en gem. 1980 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Den Oever

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en 2700 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Den Oever is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2830 kWh stroom & 1230 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Den Oever

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektriciteit en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3800 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Den Oever

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Den Oever Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Den Oever

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Den Oever en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Den Oever geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €3.250. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Den Oever.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Oever. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Den Oever

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Den Oever en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Den Oever kopen?

In de hele gemeente Hollands Kroon registreren wij 20.988 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €223.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €302.564. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Oever. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Den Oever?

Een huis in Hollands Kroon verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1820 kuub gas p/jaar en 3800 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Den Oever passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Den Oever?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 48.432 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.042 verschillende gezinnen. Hier wonen 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 gezinnen zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Den Oever?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Den Oever bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.hollandskroon.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1779.

Plaats een reactie