Woning kopen Helenaveen

Ga je een woning kopen in Helenaveen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.052 woningen (66,2% koophuis, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €375.140. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Helenaveen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €292.000, de doorsnee verkoopprijs is €375.140.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDeurne
PlaatsHelenaveen
Postcode5759
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)32.471
Aantal huishoudens13.764
Aantal huishoudens met kinderen4.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen14.052
Aantal koopwoningen12.038
Aantal huurwoningen2.014
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.140
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Helenaveen juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren extra details als energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Bakel, Milheeze, Neerkant, Liessel en Vlierden.

woning-te-koop-helenaveen

Aanbod appartement kopen in Helenaveen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en gem. 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Helenaveen

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 – 121 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en gem. 2860 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Helenaveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh stroom & 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Helenaveen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3480 kWh elektriciteit & 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4450 elektriciteit (kWh) + 2040 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Helenaveen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Helenaveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Helenaveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Helenaveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Helenaveen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.900. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Helenaveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Helenaveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Helenaveen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Helenaveen en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Helenaveen kopen?

In en rondom de gemeente Deurne zijn er 14.052 woningen. We maken onderscheid tussen 12.038 (66,2%) koopwoningen en 2.014 (33,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €292.000 en de gem. marktprijs is €375.140. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Helenaveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Helenaveen?

Een huis in Deurne gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 2220 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2040 m3 aan gas en 4450 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Helenaveen passen duurzame producten zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Helenaveen?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 32.471 personen in 13.764 gezinnen. Het betreft 4.145 eenpersoonshuishoudens, 4.732 huishoudens zonder kinderen en 4.887 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Helenaveen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Helenaveen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.deurne.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5759.

Plaats een reactie