Woning kopen Neerkant

Snel een woning kopen in Neerkant? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 14.052 woningen (66,2% koopwoning, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.140. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Neerkant, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €292.000, de gemiddelde verkoopprijs is €375.140.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDeurne
PlaatsNeerkant
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)32.471
Aantal huishoudens13.764
Aantal huishoudens met kinderen4.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen14.052
Aantal koopwoningen12.038
Aantal huurwoningen2.014
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.140
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Neerkant juli 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Helenaveen, Bakel, Liessel, Vlierden & Beek en Donk.

woning-te-koop-neerkant

Studio of appartement kopen in Neerkant

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Neerkant

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas + 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Neerkant is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2930 kWh elektra en 1230 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Neerkant

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 kWh elektriciteit + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4450 elektra (kWh) + 2040 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Neerkant

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Neerkant zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Neerkant

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Neerkant en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Neerkant geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 – €3.050. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Neerkant.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neerkant. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Neerkant

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Neerkant en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Neerkant kopen?

In de buurt van de gemeente Deurne zijn er ruim 14.052 huizen. Er zijn 12.038 (66,2%) koophuizen en 2.014 (33,8%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €292.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.140. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neerkant. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Neerkant?

Een woonhuis in Deurne verbruikt gemiddeld 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2040 m3 aan gas en 4450 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Neerkant passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Neerkant?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 32.471 inwoners in 13.764 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.145 eenpersoonshuishoudens, 4.732 families zonder kinderen en 4.887 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Neerkant?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Neerkant bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.deurne.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5758.

Plaats een reactie