Woning kopen Deurne

Een woning kopen in Deurne? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 14.052 huizen (66,2% koophuis, 33,8% huurhuis). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €375.140. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Deurne, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €292.000, de gemiddelde huizenprijs is €375.140.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals scholen, restaurants, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)32.471
Aantal huishoudens13.764
Aantal huishoudens met kinderen4.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen14.052
Aantal koopwoningen12.038
Aantal huurwoningen2.014
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.140
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Deurne mei 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Venray, Bergen Limburg, Laarbeek, Asten en Someren.

woning-te-koop-deurne

Eigen appartement kopen in Deurne

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en tevens 2220 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Deurne

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas & 2860 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Deurne is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Deurne

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 kWh stroom en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4450 elektriciteit (kWh) en 2040 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Deurne

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Deurne Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Deurne

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Deurne en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Deurne geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.700. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Deurne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deurne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Deurne

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Deurne en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Deurne kopen?

In de buurt van de gemeente Deurne zijn er ruim 14.052 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 12.038 (66,2%) koophuizen en 2.014 (33,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €292.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €375.140. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deurne. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Deurne?

Een woonobject in Deurne heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 per jaar aan gas en 3340 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 2220 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2040 kuub gas p/jaar en 4450 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Deurne passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Deurne?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 32.471 mensen in 13.764 verschillende huishoudens. Het betreft 4.145 eenpersoonshuishoudens, 4.732 families zonder kinderen en 4.887 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,31 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Deurne?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Deurne laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.deurne.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5750, 5751, 5752, 5753, 5754, 5756, 5757.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie