Woning kopen Bakel

Alles weten over woning kopen in Bakel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 12.649 huizen (67,8% koophuis, 32% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €397.333. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Bakel, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €293.000, de gemiddelde prijs van een woning is €397.333.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsBakel
Postcode5761
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Bakel juni 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Milheeze, De Rips, Helenaveen, Neerkant en Liessel.

woning-te-koop-bakel

Appartementen te koop Bakel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bakel

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en +/- 2840 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Bakel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh stroom & 1250 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bakel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Bakel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Bakel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Bakel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Bakel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bakel helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €2.750. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Bakel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bakel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bakel

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Bakel en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bakel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Gemert-Bakel vind je ongeveer 12.649 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 10.829 (67,8%) koophuizen en 1.820 (32%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.333. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bakel. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bakel?

Een woning in Gemert-Bakel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 kuub gas p/jaar en 3360 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub gas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 kuub aardgas en 4490 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Bakel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bakel?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 30.723 personen in 13.056 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 gezinnen zonder kinderen en 4.851 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Bakel?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bakel zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5760, 5761.

Plaats een reactie