Woning kopen Milheeze

Plannen om een woning te kopen in Milheeze? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 12.649 huizen (67,8% koophuis, 32% huurhuizen). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €397.333. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Milheeze, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €293.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €397.333.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsMilheeze
Postcode5763
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Milheeze juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in De Rips, Griendtsveen, Bakel, Helenaveen of Neerkant.

woning-te-koop-milheeze

Appartement kopen in Milheeze

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas & 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Milheeze

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en 2840 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Milheeze is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Milheeze

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh elektra & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4490 stroom (kWh) & 1960 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Milheeze

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Milheeze zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van het bod, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Milheeze

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Milheeze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Milheeze geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €2.700. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Milheeze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Milheeze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Milheeze

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Milheeze en omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Milheeze kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Gemert-Bakel bestaan er circa 12.649 huizen. Er zijn 10.829 (67,8%) koophuizen en 1.820 (32%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 165 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €293.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €397.333. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Milheeze. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Milheeze?

Een woonobject in Gemert-Bakel gebruikt gemiddeld 1390 kuub aardgas en 3360 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2010 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4490 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Milheeze passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Milheeze?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 30.723 mensen in 13.056 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 families zonder kinderen en 4.851 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Milheeze?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Milheeze laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5763.

Plaats een reactie