Woning kopen Liessel

Snel een woning kopen in Liessel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 14.052 huizen (66,2% koophuis, 33,8% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €375.140. Op deze pagina check je het actuele woningaanbod in Liessel, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €292.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €375.140.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDeurne
PlaatsLiessel
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)32.471
Aantal huishoudens13.764
Aantal huishoudens met kinderen4.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen14.052
Aantal koopwoningen12.038
Aantal huurwoningen2.014
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.140
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Liessel juni 2024

Bijgaand bekijk je het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als verwarming & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Neerkant, Helenaveen, Vlierden, Beek en Donk en Mariahout.

woning-te-koop-liessel

Eigen appartement kopen in Liessel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Liessel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2860 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Liessel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Liessel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4450 stroom (kWh) & 2040 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Liessel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Liessel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Liessel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Liessel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Liessel geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.050. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Liessel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Liessel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Liessel

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Liessel en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Liessel kopen?

In deze gemeente Deurne zijn er ruim 14.052 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 12.038 (66,2%) koophuizen en 2.014 (33,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €292.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €375.140. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Liessel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Liessel?

Een woonhuis in Deurne verbruikt gemiddeld 1410 m3 aan gas en 3340 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 gas en 2220 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2040 kuub aardgas en 4450 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Liessel passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Liessel?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 32.471 personen in 13.764 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.145 eenpersoonshuishoudens, 4.732 families zonder kinderen en 4.887 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Liessel?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Liessel plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.deurne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 5753, 5757.

Plaats een reactie