Woning kopen Vlierden

Wil je een woning kopen in Vlierden? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 14.052 woningen (66,2% koophuis, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €375.140. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Vlierden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €292.000, de gemiddelde prijs van een woning is €375.140.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDeurne
PlaatsVlierden
Postcode5756
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners (gemeente)32.471
Aantal huishoudens13.764
Aantal huishoudens met kinderen4.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen14.052
Aantal koopwoningen12.038
Aantal huurwoningen2.014
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.140
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Vlierden april 2024

Hieronder verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als energieneutraal of parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Liessel, Neerkant, Beek en Donk, Mariahout & Lieshout.

woning-te-koop-vlierden

Studio of appartement kopen in Vlierden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en +/- 2220 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vlierden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas & 2860 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Vlierden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2930 kWh stroom & 1230 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vlierden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3480 kWh elektra en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4450 stroom (kWh) & 2040 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Vlierden

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vlierden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Vlierden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Vlierden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vlierden helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.300. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vlierden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlierden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Vlierden

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vlierden en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Vlierden kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Deurne vinden we circa 14.052 woningen. Het gaat om 12.038 (66,2%) koophuizen en 2.014 (33,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 163 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €292.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.140. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlierden. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vlierden?

Een huis in Deurne kent een gem. verbruik van 1410 kuub gas en 3340 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 2220 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2040 kuub gas en 4450 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Vlierden passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Vlierden?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 32.471 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.764 huishoudens. Dit zijn 4.145 eenpersoonshuishoudens, 4.732 huishoudens zonder kinderen en 4.887 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vlierden?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vlierden laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.deurne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 5756.

Plaats een reactie