Woning kopen Lieshout

Snel een woning kopen in Lieshout? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 9.793 huizen (69,4% koop, 30,5% huurwoning). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €419.784. Op dit huizenplatform check je het actuele woningaanbod in Lieshout, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €294.000, de basis verkoopprijs is €419.784.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLaarbeek
PlaatsLieshout
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Inwoners (gemeente)22.523
Aantal huishoudens9.492
Aantal huishoudens met kinderen3.505
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen9.793
Aantal koopwoningen8.600
Aantal huurwoningen1.193
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.784
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Lieshout juni 2024

In het overzicht hieronder check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Mariahout, Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Mierlo & Heusden.

woning-te-koop-lieshout

Appartement kopen in Lieshout

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en +/- 2170 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lieshout

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Lieshout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh stroom + 1220 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Lieshout

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3340 kWh elektra & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4370 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Lieshout

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Lieshout Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Lieshout

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Lieshout en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lieshout geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €3.000. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Lieshout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lieshout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lieshout

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lieshout en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Lieshout kopen?

In deze gemeente Laarbeek zijn er 9.793 huizen. Er zijn 8.600 (69,4%) koophuizen en 1.193 (30,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 155 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €294.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €419.784. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lieshout. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Lieshout?

Een huis in Laarbeek kent een gem. verbruik van 1360 m3 aan gas en 3300 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2170 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 gas en 4370 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Lieshout passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Lieshout?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente leven 22.523 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.492 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.675 eenpersoonshuishoudens, 3.312 gezinnen zonder kinderen en 3.505 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lieshout?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lieshout realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.laarbeek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5737.

Plaats een reactie