Woning kopen Beek en Donk

Plannen om een woning te kopen in Beek en Donk? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.793 woningen (69,4% koopwoning, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €419.784. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Beek en Donk, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €294.000, de gemiddelde prijs van een woning is €419.784.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLaarbeek
PlaatsBeek en Donk
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)22.523
Aantal huishoudens9.492
Aantal huishoudens met kinderen3.505
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen9.793
Aantal koopwoningen8.600
Aantal huurwoningen1.193
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.784
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Beek en Donk juli 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Kies op basis van bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Vlierden, Liessel, Mariahout, Lieshout & Aarle-Rixtel.

woning-te-koop-beek-en-donk

Aanbod appartement kopen in Beek en Donk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas + 2170 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beek en Donk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas + 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Beek en Donk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh stroom + 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Beek en Donk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3340 kWh stroom en 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4370 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Beek en Donk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Beek en Donk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Beek en Donk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Beek en Donk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Beek en Donk helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €3.300. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Beek en Donk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beek en Donk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Beek en Donk

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Beek en Donk en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Beek en Donk kopen?

In de buurt van de gemeente Laarbeek vind je ongeveer 9.793 woningen. Er zijn 8.600 (69,4%) koophuizen en 1.193 (30,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 155 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €294.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €419.784. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beek en Donk. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Beek en Donk?

Een woonobject in Laarbeek gebruikt gemiddeld 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 3300 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 2170 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1950 kuub aardgas en 4370 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Beek en Donk passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beek en Donk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 22.523 personen in 9.492 huishoudens. Hier wonen 2.675 eenpersoonshuishoudens, 3.312 families zonder kinderen en 3.505 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Beek en Donk?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Beek en Donk plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.laarbeek.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5740, 5741.

Plaats een reactie