Woning kopen Mariahout

Snel een woning kopen in Mariahout? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.793 woningen (69,4% koopwoning, 30,5% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €419.784. Op dit huizenportaal tonen wij het woningaanbod in Mariahout, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €419.784.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLaarbeek
PlaatsMariahout
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Inwoners (gemeente)22.523
Aantal huishoudens9.492
Aantal huishoudens met kinderen3.505
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen9.793
Aantal koopwoningen8.600
Aantal huurwoningen1.193
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€419.784
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Mariahout juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Beek en Donk, Vlierden, Lieshout, Aarle-Rixtel en Mierlo.

woning-te-koop-mariahout

Studio of appartement kopen in Mariahout

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 102 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 760 m3 gas & 2170 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Mariahout

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en 2820 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Mariahout is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 – 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektra & 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Mariahout

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3340 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 stroom (kWh) + 1950 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Mariahout

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Mariahout Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Mariahout

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Mariahout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Mariahout geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €3.000. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Mariahout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mariahout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Mariahout

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Mariahout en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Mariahout kopen?

In de gemeente Laarbeek vind je ongeveer 9.793 huizen. Het gaat daarbij om 8.600 (69,4%) koopwoningen en 1.193 (30,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 155 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €419.784. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mariahout. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Mariahout?

Een woonhuis in Laarbeek verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 3300 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas en 2170 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4370 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Mariahout passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Mariahout?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 22.523 personen in 9.492 gezinnen. Het betreft 2.675 eenpersoonshuishoudens, 3.312 gezinnen zonder kinderen en 3.505 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Mariahout?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Mariahout bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.laarbeek.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5738.

Plaats een reactie