Woning kopen Deventer

Ga je een woning kopen in Deventer? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 46.224 woningen (55,2% koop, 44,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.585. Op Woningassistent.nl blader je door het beschikbare woningaanbod in Deventer, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €223.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.585.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
Postcode7411
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Deventer mei 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hellendoorn, Rijssen-Holten, Voorst, Apeldoorn en Berkelland.

woning-te-koop-deventer

Een appartement kopen in Deventer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 en 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 680 m3 gas & 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Deventer

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas + 2700 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Deventer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2770 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Deventer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra en 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4000 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Deventer

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Deventer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Deventer

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Deventer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Deventer helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €2.900. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Deventer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deventer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Deventer

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Deventer en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Deventer kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Deventer registreren wij 46.224 woningen. Er zijn 31.103 (55,2%) koophuizen en 15.121 (44,3%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 114 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. verkoopprijs is €343.585. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Deventer. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Deventer?

Een huishouden in Deventer verbruikt gemiddeld 1070 m3 aan gas en 2620 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 aan gas en 4000 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Deventer passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Deventer?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 100.719 mensen die we kunnen onderverdelen in 46.648 gezinnen. Hier wonen 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 families zonder kinderen en 15.277 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,12 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Deventer?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Deventer bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.deventer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie