Woning kopen Provincie Overijssel

In deze lijst blader je door het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieprestaties & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. 

Bekijk direct het complete woningaanbod in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen en Steenwijkerland.

Studio of appartement kopen in Provincie Overijssel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

Rijtjeshuis kopen Provincie Overijssel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Provincie Overijssel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

2-onder-1-kap woningen Provincie Overijssel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

Uitleg: een woning kopen in Provincie Overijssel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Provincie Overijssel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Huizen die recent zijn verkocht in Provincie Overijssel

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Provincie Overijssel en daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda