Woning kopen Schalkhaar

Wil je een woning kopen in Schalkhaar? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt zijn er allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 46.224 woningen (55,2% koopwoning, 44,3% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.585. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Schalkhaar, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de basis verkoopprijs is €343.585.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsSchalkhaar
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Schalkhaar april 2024

In deze lijst verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Lettele, Okkenbroek, Diepenveen, Colmschate & Empe.

woning-te-koop-schalkhaar

Aanbod appartement kopen in Schalkhaar

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 680 m3 gas en doorgaans 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Schalkhaar

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1050 kuub gas + 2700 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Schalkhaar is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2770 kWh stroom & 1220 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Schalkhaar

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4000 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Schalkhaar

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schalkhaar Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Schalkhaar

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Schalkhaar en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Schalkhaar geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.650. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Schalkhaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schalkhaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Schalkhaar

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Schalkhaar en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schalkhaar kopen?

In de hele gemeente Deventer bestaan er circa 46.224 woningen. Het gaat om 31.103 (55,2%) koopwoningen en 15.121 (44,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €223.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.585. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schalkhaar. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schalkhaar?

Een woning in Deventer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1070 m3 gas en 2620 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (680 m3 aan gas en 1910 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1940 kuub gas p/jaar en 4000 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Schalkhaar passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Schalkhaar?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 100.719 mensen in 46.648 verschillende gezinnen. Het gaat om 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 gezinnen zonder kinderen en 15.277 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,12 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schalkhaar?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Schalkhaar plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.deventer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7433.

Plaats een reactie