Woning kopen Okkenbroek

Alles weten over woning kopen in Okkenbroek? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt heb je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 46.224 huizen (55,2% koop, 44,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €343.585. Op dit woningportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Okkenbroek, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €343.585.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsOkkenbroek
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Okkenbroek april 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Bathmen, Steenenkamer, Lettele, Schalkhaar & Diepenveen.

woning-te-koop-okkenbroek

Appartement kopen in Okkenbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 680 m3 gas en 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Okkenbroek

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1050 kuub gas + 2700 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Okkenbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2770 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Okkenbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4000 elektra (kWh) + 1940 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Okkenbroek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Okkenbroek zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Okkenbroek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Okkenbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Okkenbroek geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €2.850. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Okkenbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Okkenbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Okkenbroek

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Okkenbroek en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Okkenbroek kopen?

In en rondom de gemeente Deventer zijn er ruim 46.224 woonobjecten. Er zijn 31.103 (55,2%) koophuizen en 15.121 (44,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 114 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €223.000 en de gem. marktprijs is €343.585. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Okkenbroek. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Okkenbroek?

Een huis in Deventer verbruikt qua energie gem. zo’n 1070 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2620 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub aardgas en 4000 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Okkenbroek passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Okkenbroek?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 100.719 inwoners in 46.648 gezinnen. Wat meer specifiek: 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 huishoudens zonder kinderen en 15.277 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,12 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Okkenbroek?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Okkenbroek realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.deventer.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7435.

Plaats een reactie