Woning kopen Bathmen

Snel een woning kopen in Bathmen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien kan je hier genieten van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 46.224 huizen (55,2% koop, 44,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.585. Op dit woningportaal blader je door het recente woningaanbod in Bathmen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde huizenprijs is €343.585.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsBathmen
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Bathmen juli 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als verwarming of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Steenenkamer, Nijverdal, Okkenbroek, Lettele of Schalkhaar.

woning-te-koop-bathmen

Aanbod appartement kopen in Bathmen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 680 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Bathmen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas & 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bathmen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2770 kWh elektra en 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Bathmen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra en 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4000 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Bathmen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Bathmen zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bathmen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Bathmen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Bathmen geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €2.800. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bathmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bathmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Bathmen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bathmen en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bathmen kopen?

In en rondom de gemeente Deventer bestaan er circa 46.224 woonobjecten. Het gaat daarbij om 31.103 (55,2%) koophuizen en 15.121 (44,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 114 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €223.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.585. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bathmen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bathmen?

Een woonhuis in Deventer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1070 kuub gas en 2620 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 m3 aan gas en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 aan gas en 4000 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bathmen passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Bathmen?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 100.719 personen in 46.648 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 huishoudens zonder kinderen en 15.277 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,12 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bathmen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bathmen zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.deventer.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7437.

Plaats een reactie