Woning kopen Lettele

Jouw aanstaande woning kopen in Lettele? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 46.224 woningen (55,2% koopwoning, 44,3% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.585. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Lettele, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €223.000, de gemiddelde woningprijs is €343.585.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDeventer
PlaatsLettele
Postcode7434
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)100.719
Aantal huishoudens46.648
Aantal huishoudens met kinderen15.277
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen46.224
Aantal koopwoningen31.103
Aantal huurwoningen15.121
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.585
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2620 kWh

Woningaanbod Lettele april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Okkenbroek, Bathmen, Schalkhaar, Diepenveen & Colmschate.

woning-te-koop-lettele

Appartement kopen in Lettele

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 680 m3 gas en daarbij 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lettele

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1050 kuub gas en daarbij 2700 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Lettele is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2770 kWh stroom en 1220 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Lettele

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra en 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4000 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Lettele

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lettele Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Lettele

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Lettele en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Lettele geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €2.650. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lettele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lettele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Lettele

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lettele en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Lettele kopen?

In en rondom de gemeente Deventer bestaan er circa 46.224 huizen. We maken onderscheid tussen 31.103 (55,2%) koopwoningen en 15.121 (44,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 114 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €223.000 en de gem. marktprijs is €343.585. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lettele. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lettele?

Een woonobject in Deventer verbruikt qua energie gem. zo’n 1070 m3 gas voor verwarming en warm water en 2620 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (680 m3 aan gas en 1910 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 kuub aardgas en 4000 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Lettele passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Lettele?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 100.719 mensen in 46.648 verschillende gezinnen. Er wonen 18.296 eenpersoonshuishoudens, 13.075 huishoudens zonder kinderen en 15.277 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,12 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lettele?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Lettele laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.deventer.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7434.

Plaats een reactie