Woning kopen Steenenkamer

Plannen om een woning te kopen in Steenenkamer? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 10.744 huizen (66,4% koopwoning, 33,5% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €410.863. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Steenenkamer, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €320.000, de gemiddelde prijs van een woning is €410.863.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteVoorst
PlaatsSteenenkamer
Postcode7439
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)24.552
Aantal huishoudens10.149
Aantal huishoudens met kinderen3.583
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen10.744
Aantal koopwoningen8.946
Aantal huurwoningen1.798
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€320.000
Gemiddelde verkoopprijs€410.863
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Steenenkamer juli 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woningtype, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Nijverdal, Haarle, Bathmen, Okkenbroek & Lettele.

woning-te-koop-steenenkamer

Studio of appartement kopen in Steenenkamer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas + 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Steenenkamer

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en +/- 2560 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Steenenkamer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2750 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Steenenkamer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 kWh elektra + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Steenenkamer

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Steenenkamer Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. woningwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Steenenkamer

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Steenenkamer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Steenenkamer geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €3.100. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Steenenkamer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steenenkamer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Steenenkamer

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Steenenkamer en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Steenenkamer kopen?

In de gemeente Voorst zijn er ruim 10.744 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.946 (66,4%) koophuizen en 1.798 (33,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 146 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €320.000 en de gem. verkoopprijs is €410.863. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenenkamer. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Steenenkamer?

Een huis in Voorst kent een gem. verbruik van 1430 kuub gas en 3150 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1950 kuub gas en 4020 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Steenenkamer passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Steenenkamer?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 24.552 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.149 gezinnen. Dit zijn 2.795 eenpersoonshuishoudens, 3.771 gezinnen zonder kinderen en 3.583 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Steenenkamer?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Steenenkamer zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.voorst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7439.

Plaats een reactie