Woning kopen Noord-Scharwoude

Ga je een woning kopen in Noord-Scharwoude? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens vind je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 24.439 woningen (69,5% koopwoning, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €323.983. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Noord-Scharwoude, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €252.000, de gemiddelde woningprijs is €323.983.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsNoord-Scharwoude
Postcode1723
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Noord-Scharwoude juni 2024

Hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Oudkarspel, Winkel, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Aartswoud.

woning-te-koop-noord-scharwoude

Een appartement kopen in Noord-Scharwoude

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 530 m3 gas en doorgaans 1930 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Noord-Scharwoude

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 930 kuub gas en tevens 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Noord-Scharwoude is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektriciteit + 1100 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Noord-Scharwoude

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh stroom en 1170 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4030 elektra (kWh) + 1650 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Noord-Scharwoude

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Noord-Scharwoude zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Noord-Scharwoude

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Noord-Scharwoude en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Noord-Scharwoude geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.300. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Noord-Scharwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noord-Scharwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Noord-Scharwoude

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Noord-Scharwoude en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Noord-Scharwoude kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dijk en Waard zijn er ruim 24.439 woningen. Dit zijn 18.905 (69,5%) koophuizen en 5.534 (30,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 112 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €252.000 en de gem. marktprijs is €323.983. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noord-Scharwoude. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Noord-Scharwoude?

Een huishouden in Dijk en Waard gebruikt gemiddeld 960 kuub gas p/jaar en 2880 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (530 m3 per jaar aan gas en 1930 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1650 m3 per jaar aan gas en 4030 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Noord-Scharwoude passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Noord-Scharwoude?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 57.587 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.770 huishoudens. Het gaat om 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 gezinnen zonder kinderen en 9.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Noord-Scharwoude?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Noord-Scharwoude zetten. Informeer bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1722, 1723.

Plaats een reactie