Woning kopen Aartswoud

Jouw ideale woning kopen in Aartswoud? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 4.974 woningen (76,1% koop, 23,9% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €381.818. Op deze pagina vind je het actuele woningaanbod in Aartswoud, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €266.000, de gemiddelde huizenprijs is €381.818.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOpmeer
PlaatsAartswoud
Postcode1719
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)11.836
Aantal huishoudens5.018
Aantal huishoudens met kinderen1.848
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen4.974
Aantal koopwoningen4.232
Aantal huurwoningen742
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.818
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Aartswoud maart 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtypeen extra details als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Hoogwoud, Spanbroek & Obdam.

woning-te-koop-aartswoud

Appartementen te koop Aartswoud

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Aartswoud

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1030 kuub gas & 2670 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Aartswoud is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2830 kWh elektra & 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Aartswoud

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3070 kWh stroom en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3880 stroom (kWh) en 1850 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Aartswoud

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Aartswoud Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Aartswoud

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Aartswoud en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Aartswoud helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.650. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Aartswoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aartswoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Aartswoud

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Aartswoud en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Aartswoud kopen?

In en rondom de gemeente Opmeer vinden we circa 4.974 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 4.232 (76,1%) koophuizen en 742 (23,9%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 141 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €266.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €381.818. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aartswoud. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Aartswoud?

Een woning in Opmeer verbruikt qua energie gem. zo’n 1330 m3 gas voor verwarming en warm water en 3030 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 kuub gas p/jaar en 3880 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Aartswoud passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Aartswoud?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 11.836 personen die we kunnen onderverdelen in 5.018 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.566 eenpersoonshuishoudens, 1.604 gezinnen zonder kinderen en 1.848 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Aartswoud?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Aartswoud zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.opmeer.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1719.

Plaats een reactie