Woning kopen Winkel

Jouw aanstaande woning kopen in Winkel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.988 huizen (69,9% koophuis, 29,4% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €302.564. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Winkel, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €223.000, de gemiddelde transactieprijs is €302.564.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsWinkel
Postcode1731
Netnummer0224 (+31224)
Inwoners (gemeente)48.432
Aantal huishoudens21.042
Aantal huishoudens met kinderen7.404
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen20.988
Aantal koopwoningen18.841
Aantal huurwoningen2.147
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€223.000
Gemiddelde verkoopprijs€302.564
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Winkel maart 2024

In onderstaande weergave ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oudkarspel, Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude.

woning-te-koop-winkel

Appartement kopen in Winkel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas + 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Winkel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas + 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Winkel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2830 kWh elektra + 1230 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Winkel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 – 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh stroom en 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3800 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Winkel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Winkel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Winkel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Winkel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Winkel helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €2.750. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Winkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Winkel

Recent (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Winkel en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Winkel kopen?

In de buurt van de gemeente Hollands Kroon registreren wij 20.988 woonhuizen. Dit zijn 18.841 (69,9%) koopwoningen en 2.147 (29,4%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €223.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €302.564. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winkel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Winkel?

Een woonobject in Hollands Kroon kent een gem. verbruik van 1340 kuub gas en 3060 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (760 kuub aardgas en 1980 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1820 kuub aardgas en 3800 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Winkel passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Winkel?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 48.432 personen die we kunnen onderverdelen in 21.042 verschillende huishoudens. Het betreft 6.640 eenpersoonshuishoudens, 6.998 families zonder kinderen en 7.404 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Winkel?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Winkel laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.hollandskroon.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1730, 1731, 1733.

Plaats een reactie