Woning kopen Oudkarspel

Jouw volgende woning kopen in Oudkarspel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt vind je verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 24.439 huizen (69,5% koop, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €323.983. Op dit huizenportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Oudkarspel, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €323.983.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsOudkarspel
Postcode1724
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Oudkarspel mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Winkel, Lutjewinkel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude of Broek op Langedijk.

woning-te-koop-oudkarspel

Studio of appartement kopen in Oudkarspel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 530 m3 gas en gem. 1930 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Oudkarspel

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 kuub gas + 2970 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oudkarspel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektriciteit en 1100 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oudkarspel

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektra & 1170 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 stroom (kWh) en 1650 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Oudkarspel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Oudkarspel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oudkarspel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oudkarspel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oudkarspel geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.150. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Oudkarspel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudkarspel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Oudkarspel

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oudkarspel en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Oudkarspel kopen?

In de buurt van de gemeente Dijk en Waard registreren wij 24.439 woonhuizen. Er zijn 18.905 (69,5%) koopwoningen en 5.534 (30,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €323.983. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudkarspel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oudkarspel?

Een woonobject in Dijk en Waard gebruikt gemiddeld 960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2880 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (530 m3 per jaar aan gas en 1930 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1650 m3 gas voor verwarming en warm water en 4030 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Oudkarspel passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oudkarspel?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 57.587 personen die we kunnen onderverdelen in 23.770 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 huishoudens zonder kinderen en 9.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oudkarspel?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oudkarspel bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.dijkenwaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 1724.

Plaats een reactie