Woning kopen Broek op Langedijk

Jouw aanstaande woning kopen in Broek op Langedijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 24.439 huizen (69,5% koophuis, 30,5% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €323.983. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Broek op Langedijk, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde woningprijs is €323.983.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsBroek op Langedijk
Postcode1721
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Broek op Langedijk mei 2024

In het schema hierna check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude, Aartswoud, Hoogwoud en Spanbroek.

woning-te-koop-broek-op-langedijk

Aanbod appartement kopen in Broek op Langedijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 530 m3 gas en gem. 1930 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Broek op Langedijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 930 kuub gas en tevens 2970 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Broek op Langedijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektriciteit & 1100 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Broek op Langedijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 kWh stroom + 1170 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 elektra (kWh) + 1650 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Broek op Langedijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Broek op Langedijk Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Broek op Langedijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Broek op Langedijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Broek op Langedijk helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 en €3.300. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Broek op Langedijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broek op Langedijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Broek op Langedijk

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Broek op Langedijk en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Broek op Langedijk kopen?

In en rondom de gemeente Dijk en Waard zijn er 24.439 woonhuizen. Het gaat om 18.905 (69,5%) koophuizen en 5.534 (30,5%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €323.983. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Broek op Langedijk. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Broek op Langedijk?

Een woonobject in Dijk en Waard verbruikt qua energie gem. zo’n 960 kuub aardgas en 2880 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (530 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1930 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1650 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4030 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Broek op Langedijk passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Broek op Langedijk?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 57.587 personen in 23.770 verschillende gezinnen. Dat betreffen 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 families zonder kinderen en 9.563 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Broek op Langedijk?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Broek op Langedijk bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1720, 1721, 1834.

Plaats een reactie