Woning kopen Dijk en Waard

Jouw aanstaande woning kopen in Dijk en Waard? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder tref je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 24.439 huizen (69,5% koopwoning, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €323.983. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Dijk en Waard, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €252.000, de gemiddelde huizenprijs is €323.983.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
Postcode1720
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Dijk en Waard mei 2024

In ons overzicht bieden we alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel of parkeeropties. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Schagen, Hollands Kroon, Opmeer, Medemblik en Koggenland.

woning-te-koop-dijk-en-waard

Een appartement kopen in Dijk en Waard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 530 m3 gas en gem. 1930 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Dijk en Waard

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 930 kuub gas & 2970 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Dijk en Waard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektriciteit & 1100 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Dijk en Waard

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3430 kWh elektra & 1170 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4030 elektra (kWh) + 1650 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Dijk en Waard

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Dijk en Waard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Dijk en Waard

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Dijk en Waard en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Dijk en Waard geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.000. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Dijk en Waard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dijk en Waard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Dijk en Waard

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Dijk en Waard en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Dijk en Waard kopen?

In en rondom de gemeente Dijk en Waard zijn er 24.439 woningen. Dit zijn 18.905 (69,5%) koopwoningen en 5.534 (30,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 112 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €252.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €323.983. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dijk en Waard. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Dijk en Waard?

Een huishouden in Dijk en Waard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 960 kuub gas en 2880 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (530 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1930 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1650 kuub gas en 4030 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Dijk en Waard passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Dijk en Waard?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 57.587 inwoners die we kunnen onderverdelen in 23.770 gezinnen. Wat meer specifiek: 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 gezinnen zonder kinderen en 9.563 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Dijk en Waard?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dijk en Waard laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie