Woning kopen Weerselo

Jouw volgende woning kopen in Weerselo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.047 woningen (73,9% koopwoning, 25,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.759. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Weerselo, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €281.000, de gemiddelde woningprijs is €343.759.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsWeerselo
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Weerselo juli 2024

In ons overzicht tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren extra details als energielabel & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Rossum, Saasveld, Denekamp, Beuningen of de Lutte.

woning-te-koop-weerselo

Aanbod appartement kopen in Weerselo

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2270 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Weerselo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas en gem. 2780 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Weerselo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 & 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom en 1340 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Weerselo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3320 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 stroom (kWh) + 1860 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Weerselo

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Weerselo zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Weerselo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Weerselo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Weerselo helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 en €2.600. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Weerselo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Weerselo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Weerselo

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Weerselo en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Weerselo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dinkelland vind je ongeveer 11.047 huizen. We maken onderscheid tussen 9.432 (73,9%) koopwoningen en 1.615 (25,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €343.759. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Weerselo. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Weerselo?

Een huishouden in Dinkelland verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3430 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2270 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1860 kuub gas p/jaar en 4120 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Weerselo passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Weerselo?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 26.461 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.361 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 families zonder kinderen en 4.233 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,51 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Weerselo?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Weerselo bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7595.

Plaats een reactie