Woning kopen Saasveld

Ga je een woning kopen in Saasveld? Het is een gezellige plaats in de provincie Overijssel. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.047 huizen (73,9% koophuis, 25,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.759. Op dit huizenplatform check je het laatste woningaanbod in Saasveld, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde verkoopprijs is €343.759.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsSaasveld
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Saasveld april 2024

In deze lijst ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als verwarming en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Aadorp, Mariaparochie, Rossum, Weerselo en Denekamp.

woning-te-koop-saasveld

Eigen appartement kopen in Saasveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2270 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Saasveld

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas en daarbij 2780 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Saasveld is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom + 1340 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Saasveld

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh stroom & 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 elektra (kWh) + 1860 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Saasveld

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Saasveld Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Saasveld

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Saasveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Saasveld geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.300. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Saasveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Saasveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Saasveld

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Saasveld en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Saasveld kopen?

In en rondom de gemeente Dinkelland bestaan er circa 11.047 woningen. Het gaat daarbij om 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €281.000 en de gem. verkoopprijs is €343.759. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Saasveld. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Saasveld?

Een huishouden in Dinkelland gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas en 3430 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 kuub gas en 2270 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1860 kuub gas en 4120 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Saasveld passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Saasveld?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 26.461 mensen in 10.361 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 gezinnen zonder kinderen en 4.233 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,51 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Saasveld?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Saasveld zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7597.

Plaats een reactie