Woning kopen de Lutte

Ga je een woning kopen in de Lutte? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 9.863 woningen (68,9% koophuis, 30,9% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €327.243. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in de Lutte, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.243.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLosser
Plaatsde Lutte
Postcode7587
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)22.683
Aantal huishoudens9.392
Aantal huishoudens met kinderen3.498
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen8.341
Aantal huurwoningen1.522
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.243
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3250 kWh

Woningaanbod de Lutte april 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Beuningen, Denekamp, Overdinkel, Glane en Deurningen.

woning-te-koop-de-lutte

Studio of appartement kopen in de Lutte

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 970 m3 gas en doorgaans 2350 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop de Lutte

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1200 kuub gas en +/- 2850 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in de Lutte is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning de Lutte

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra + 1490 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4140 elektra (kWh) + 1930 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in de Lutte

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in de Lutte Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in de Lutte

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in de Lutte en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in de Lutte geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 & €2.550. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in de Lutte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in de Lutte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in de Lutte

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in de Lutte en net daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in de Lutte kopen?

In de gemeente Losser bestaan er circa 9.863 woonobjecten. Er zijn 8.341 (68,9%) koophuizen en 1.522 (30,9%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €327.243. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in de Lutte. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in de Lutte?

Een woonhuis in Losser verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 kuub aardgas en 3250 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (970 m3 gas en 2350 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1930 kuub gas p/jaar en 4140 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in de Lutte passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in de Lutte?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 22.683 personen in 9.392 gezinnen. Dit zijn 2.598 eenpersoonshuishoudens, 3.296 huishoudens zonder kinderen en 3.498 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,36 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in de Lutte?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning de Lutte plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelosser.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7574, 7587.

Plaats een reactie