Woning kopen Rossum

Wil je een woning kopen in Rossum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. Op korte afstand heb je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 11.047 woningen (73,9% koop, 25,8% huurwoning). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €343.759. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Rossum, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €281.000, de gemiddelde huizenprijs is €343.759.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsRossum
Postcode7596
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Rossum april 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Saasveld, Aadorp, Weerselo, Denekamp en Beuningen.

woning-te-koop-rossum

Eigen appartement kopen in Rossum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas & 2270 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Rossum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas + 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rossum is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektra en 1340 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Rossum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 kWh stroom + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4120 elektriciteit (kWh) en 1860 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Rossum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Rossum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Rossum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Rossum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Rossum geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €2.850. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Rossum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rossum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rossum

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rossum en daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rossum kopen?

In de hele gemeente Dinkelland bestaan er circa 11.047 woonobjecten. Het gaat om 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €281.000 en de gem. marktprijs is €343.759. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Rossum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rossum?

Een huis in Dinkelland gebruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 3430 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 kuub aardgas en 2270 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1860 m3 aan gas en 4120 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Rossum passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Rossum?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 26.461 inwoners in 10.361 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 families zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,51 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Rossum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rossum bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5328, 7596.

Plaats een reactie