Woning kopen Denekamp

Wil je een woning kopen in Denekamp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 11.047 woningen (73,9% koop, 25,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €343.759. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Denekamp, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is een mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €281.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.759.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsDenekamp
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Denekamp juli 2024

Hieronder blader je door alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Weerselo, Rossum, Beuningen, de Lutte of Overdinkel.

woning-te-koop-denekamp

Studio of appartement kopen in Denekamp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2270 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Denekamp

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en +/- 2780 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Denekamp is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1340 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Denekamp

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 elektriciteit (kWh) & 1860 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Denekamp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Denekamp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Aan de hand van het bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Denekamp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Denekamp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Denekamp geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 en €3.200. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Denekamp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Denekamp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Denekamp

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Denekamp en direct omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Denekamp kopen?

In de hele gemeente Dinkelland vinden we circa 11.047 woningen. Er zijn 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €281.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.759. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Denekamp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Denekamp?

Een woning in Dinkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 gas en 3430 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (910 kuub gas en 2270 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1860 m3 per jaar aan gas en 4120 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Denekamp passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Denekamp?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 26.461 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.361 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 families zonder kinderen en 4.233 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,51 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Denekamp?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Denekamp zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7590, 7591.

Plaats een reactie