Woning kopen Dinkelland

Plannen om een woning te kopen in Dinkelland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.047 woningen (73,9% koopwoning, 25,8% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €343.759. Op deze website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Dinkelland, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde verkoopprijs is €343.759.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Dinkelland maart 2024

Bijgaand blader je door de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoom verder in op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Almelo, Borne, Losser, Oldenzaal en Hengelo.

woning-te-koop-dinkelland

Appartement kopen in Dinkelland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 102 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en +/- 2270 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Dinkelland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas & 2780 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Dinkelland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektriciteit + 1340 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Dinkelland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 kWh elektra + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 elektra (kWh) en 1860 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Dinkelland

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Dinkelland Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Dinkelland

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Dinkelland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Dinkelland helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €3.100. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Dinkelland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dinkelland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Dinkelland

In maart 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Dinkelland en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Dinkelland kopen?

In de buurt van de gemeente Dinkelland zijn er 11.047 woonhuizen. Er zijn 9.432 (73,9%) koopwoningen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €343.759. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dinkelland. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dinkelland?

Een huishouden in Dinkelland verbruikt qua energie gem. zo’n 1520 m3 gas en 3430 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2270 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1860 kuub gas p/jaar en 4120 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Dinkelland passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Dinkelland?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 26.461 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.361 gezinnen. Dit zijn 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 gezinnen zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,51 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Dinkelland?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Dinkelland zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7590, 7591.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie