Woning kopen Beuningen

Jouw ideale woning kopen in Beuningen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 9.863 woningen (68,9% koopwoning, 30,9% huurwoning). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €327.243. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Beuningen, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de basis verkoopprijs is €327.243.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLosser
PlaatsBeuningen
Postcode7588
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)22.683
Aantal huishoudens9.392
Aantal huishoudens met kinderen3.498
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen8.341
Aantal huurwoningen1.522
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.243
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3250 kWh

Woningaanbod Beuningen juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Denekamp, Weerselo, de Lutte, Overdinkel en Glane.

woning-te-koop-beuningen

Appartement kopen in Beuningen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 970 m3 gas en gem. 2350 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Beuningen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 & 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1200 kuub gas en +/- 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beuningen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh stroom & 1340 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Beuningen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 kWh elektra en 1490 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 stroom (kWh) & 1930 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Beuningen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Beuningen zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Beuningen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beuningen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Beuningen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €2.650. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Beuningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beuningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Beuningen

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beuningen en in de buurt. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Beuningen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Losser zijn er 9.863 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.341 (68,9%) koopwoningen en 1.522 (30,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000 en de gem. verkoopprijs is €327.243. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Beuningen. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Beuningen?

Een woning in Losser kent een gem. verbruik van 1440 m3 aan gas en 3250 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (970 m3 per jaar aan gas en 2350 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1930 m3 per jaar aan gas en 4140 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Beuningen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beuningen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 22.683 mensen in 9.392 huishoudens. Er wonen 2.598 eenpersoonshuishoudens, 3.296 huishoudens zonder kinderen en 3.498 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Beuningen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Beuningen bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentelosser.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6640, 7588.

Plaats een reactie