Woning kopen Dordrecht

Plannen om een woning te kopen in Dordrecht? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder tref je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 55.813 huizen (57,8% koophuis, 42,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €299.241. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Dordrecht, gegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €206.000, de gemiddelde verkoopprijs is €299.241.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3311
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)119.284
Aantal huishoudens55.014
Aantal huishoudens met kinderen18.435
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen55.813
Aantal koopwoningen31.248
Aantal huurwoningen24.565
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€299.241
Gemiddeld gasverbruik1000 m3
Gemiddeld stroomverbruik2600 kWh

Woningaanbod Dordrecht juni 2024

In ons overzicht check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals CV-ketel & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

woning-te-koop-dordrecht

Appartementen te koop Dordrecht

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 760 m3 gas en tevens 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Dordrecht

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2910 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Dordrecht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Dordrecht

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3600 kWh stroom + 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4540 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Dordrecht

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Dordrecht Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Dordrecht

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Dordrecht en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Dordrecht geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 – €2.650. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Dordrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dordrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Dordrecht

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Dordrecht en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Dordrecht kopen?

In de hele gemeente Dordrecht zijn er ruim 55.813 woonobjecten. Dit zijn 31.248 (57,8%) koopwoningen en 24.565 (42,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €206.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €299.241. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dordrecht. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dordrecht?

Een woonobject in Dordrecht heeft een verbruik van gemiddeld 1000 m3 aan gas en 2600 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 per jaar aan gas en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4540 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Dordrecht passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Dordrecht?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 119.284 mensen die we kunnen onderverdelen in 55.014 gezinnen. Het betreft 21.641 eenpersoonshuishoudens, 14.938 huishoudens zonder kinderen en 18.435 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,13 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Dordrecht?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Dordrecht laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.dordrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329.

Plaats een reactie