Woning kopen Zwijndrecht

Snel een woning kopen in Zwijndrecht? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.720 huizen (56,6% koophuis, 43,4% huur). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €306.639. Op dit huizenplatform vind je het actuele woningaanbod in Zwijndrecht, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €215.000, de gemiddelde woningprijs is €306.639.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)44.737
Aantal huishoudens20.162
Aantal huishoudens met kinderen6.986
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen20.720
Aantal koopwoningen12.479
Aantal huurwoningen8.241
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€215.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.639
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Zwijndrecht maart 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in maart 2024. Zoek op woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard & Goeree-Overflakkee.

woning-te-koop-zwijndrecht

Aanbod appartement kopen in Zwijndrecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 2120 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zwijndrecht

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2920 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Zwijndrecht is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zwijndrecht

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 kWh stroom + 1540 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4530 elektra (kWh) + 2150 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Zwijndrecht

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zwijndrecht Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Zwijndrecht

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Zwijndrecht en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Zwijndrecht geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.600. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Zwijndrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwijndrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zwijndrecht

Deze maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Zwijndrecht en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zwijndrecht kopen?

In en rondom de gemeente Zwijndrecht bestaan er circa 20.720 woningen. Het gaat om 12.479 (56,6%) koopwoningen en 8.241 (43,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 105 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €215.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €306.639. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwijndrecht. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zwijndrecht?

Een huis in Zwijndrecht verbruikt gemiddeld 1070 m3 per jaar aan gas en 2710 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 2120 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2150 m3 aan gas en 4530 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Zwijndrecht passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Zwijndrecht?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 44.737 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.162 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 6.926 eenpersoonshuishoudens, 6.250 families zonder kinderen en 6.986 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zwijndrecht?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zwijndrecht bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zwijndrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie