Woning kopen Hendrik-Ido-Ambacht

Wil je een woning kopen in Hendrik-Ido-Ambacht? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 12.332 woningen (71,3% koopwoning, 28,6% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €380.186. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Hendrik-Ido-Ambacht, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €280.000, de gemiddelde verkoopprijs is €380.186.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3342
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)31.202
Aantal huishoudens12.197
Aantal huishoudens met kinderen5.424
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen12.332
Aantal koopwoningen9.467
Aantal huurwoningen2.865
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€280.000
Gemiddelde verkoopprijs€380.186
Gemiddeld gasverbruik1030 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Hendrik-Ido-Ambacht april 2024

In deze lijst bieden we het actuele woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties & parkeeropties. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Dordrecht of Hoeksche Waard.

woning-te-koop-hendrik-ido-ambacht

Eigen appartement kopen in Hendrik-Ido-Ambacht

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 700 m3 gas en +/- 2060 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hendrik-Ido-Ambacht

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 980 kuub gas en tevens 3000 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hendrik-Ido-Ambacht is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hendrik-Ido-Ambacht

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3610 kWh stroom en 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4670 stroom (kWh) & 1860 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Hendrik-Ido-Ambacht

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hendrik-Ido-Ambacht zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Hendrik-Ido-Ambacht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Hendrik-Ido-Ambacht geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 – €2.700. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Hendrik-Ido-Ambacht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hendrik-Ido-Ambacht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hendrik-Ido-Ambacht

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hendrik-Ido-Ambacht en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hendrik-Ido-Ambacht kopen?

In de buurt van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn er 12.332 woningen. Er zijn 9.467 (71,3%) koopwoningen en 2.865 (28,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 118 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €280.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €380.186. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hendrik-Ido-Ambacht. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Een huis in Hendrik-Ido-Ambacht kent een gem. verbruik van 1030 m3 gas voor verwarming en warm water en 2960 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (700 m3 gas en 2060 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1860 m3 gas en 4670 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Hendrik-Ido-Ambacht passen duurzame producten zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 31.202 personen in 12.197 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.049 eenpersoonshuishoudens, 3.724 huishoudens zonder kinderen en 5.424 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,54 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hendrik-Ido-Ambacht?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hendrik-Ido-Ambacht laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.h-i-ambacht.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3340, 3341, 3342, 3343, 3344.

Plaats een reactie