Woning kopen Westvoorne

Van plan om een woning te kopen in Westvoorne? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 6.943 woningen (72,6% koop, 27,2% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €595.974. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Westvoorne, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €362.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €595.974.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)14.731
Aantal huishoudens6.668
Aantal huishoudens met kinderen2.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen6.943
Aantal koopwoningen5.713
Aantal huurwoningen1.230
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€595.974
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Westvoorne mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Brielle, Hellevoetsluis & Nissewaard.

woning-te-koop-westvoorne

Studio of appartement kopen in Westvoorne

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 103 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 790 m3 gas en tevens 1890 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Westvoorne

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas + 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Westvoorne is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra & 1250 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Westvoorne

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3310 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4380 elektriciteit (kWh) en 2020 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Westvoorne

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Westvoorne Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Westvoorne

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Westvoorne en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Westvoorne helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €3.250. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Westvoorne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westvoorne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Westvoorne

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Westvoorne en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Westvoorne kopen?

In de hele gemeente Westvoorne bestaan er circa 6.943 woonhuizen. Het gaat om 5.713 (72,6%) koopwoningen en 1.230 (27,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €362.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €595.974. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Westvoorne. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westvoorne?

Een woning in Westvoorne verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3310 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (790 m3 gas en 1890 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2020 kuub gas p/jaar en 4380 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Westvoorne passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Westvoorne?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente leven 14.731 mensen in 6.668 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.082 eenpersoonshuishoudens, 2.442 families zonder kinderen en 2.144 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Westvoorne?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westvoorne plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.westvoorne.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3234.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie